Geschiedenis

Kees Bazen werkte als zesjarige jongen met zijn vader al in de vis. Vandaar ook dat de vishandelaren toen hij 13 jaar was al om hem 'vochten'.

Later voer hij op de Engelse LT122, de UK170, de TH42 van P. Kegge en de TH7 van T. Baaij, maar na een auto-ongeluk was het werk op zee voor hem te zwaar. Hij bleef echter in de branche, maar nu in de handel, bij Schot's vishandel in Essen. Jaap Schot bood hem de gelegenheid om zijn vakdiploma en zijn groot rijbewijs te halen en door zijn ervaring en leergierigheid werd hij van de 130 kandidaten nog de beste ook.

Op 8 mei 1995 begon hij voor zichzelf. Hij nam de rijdende winkel en de standplaatsen van Frans Bout over, die in Tholen de viswinkel van Jo Schot aan de Eendrachtsweg overnam.

Een paar jaar later kocht Kees daar een tweede wagen bij. Inmiddels zijn beide wagens al vervangen door nieuwere en grotere wagens, waardoor hij de klant nog meer kan bieden. De wagens staan op verschillende standplaatsen in zowel Zeeland, West-Brabant als Zuid-Holland.

Margreet Bazen, de echtgenote van Kees, die niet alleen gedeeltelijk verkoop, maar ook de administratie doet, maakt de producten uit eigen keuken, zoals vissoep, visslaatjes, pizza's, visragoutjes, roerbakschotels tot aan koude buffetten toe.

Op 11 mei 1998 verhuisde Kees Bazen van de Slabbecoornweg 42 naar het nieuw gebouwde bedrijfspand met woonhuis op het nieuwe industrieterrein 'Welgelegen'. Op 7 september 1998 was de officiële opening van dit nieuwe pand. Dit nieuwe pand betekende een hele verbetering voor de onderneming. In de Slabbecoornpolder was de loods 70 m² op 150 m² grond. Nu staat op 'Welgelegen' 210 m² bebouwing op 1575 m². Dat is respectievelijk drie en tien keer zo groot.

In dit nieuwe pand voldoen we aan alle eisen van hygiëne en die zijn hoog in de visbranche. Alles glad en kunststof, zo weinig mogelijk randjes en kantjes. Een vloeistofdichte vloer met ronde hoeken, kranen met kniebediening, enz. Zelfs het afval wordt gekoeld bewaard in een aparte koelcel buiten onder een afdak. De veel grotere koel- en vriescel bieden het bedrijf meer mogelijkheden, evenals het snijlokaal, de aparte bedrijfskeuken en het magazijn, dat een aparte ingang heeft. Ook op de zolder is er nog opslagcapaciteit en op de begane grond is er nog een kantine.

Naast haring en mosselen, zijn kibbeling en lekkerbekken de meest gewilde producten. We verkopen niet alleen vis uit de noordzee, maar ook uitheemse vissoorten zoals bijv. tilapia-, heibot-, pangasius- victoriabaars- en roodbaarsfilet. Vaak komt dit dan uit de diepvries, maar de rest van de verse vis is allemaal echt vers.

Omdat er drie tot vier keer per week verse aanvoer is houden we onze voorraad erg klein. Daarom kan het gebeuren dat we aan het eind van de dag 'nee' moeten verkopen, maar beter te kort en vers, dan oude handel verkopen!!!